ICT-ers kunnen (leren) communiceren!

ICT-ers kunnen (leren) communiceren

Er is een grote groep ICT-professionals op zoek naar werk. Mensen met een traditionele ICT- ervaring, die het mede door hun leeftijd (45-plus) en gebrek aan actuele productkennis moeilijk vinden om aan werk te komen.

Ze hebben te maken met een sterk veranderende markt op gebied van ICT, mede door de komst van Cloud technologie en de verschuiving van systeem-denken naar service-denken.

Zachte vaardigheden meer gevraagd.

 De markt vraagt om andere competenties: naast technische kennis worden nu ook communicatieve vaardigheden steeds belangrijker. Immers, de klant verwacht dat de ICT afdeling begrijpt waar het in het bedrijf om gaat.

Ontwikkelmethoden zijn de afgelopen jaren veranderd en worden gekenmerkt door een hoge interactie met de klant of eindgebruiker. Goede communicatieve vaardigheden zijn daar onontbeerlijk.

Onbegonnen werk?

Als je iemand vraagt of ICT-ers kunnen communiceren, dan is het antwoord in 9 van de 10 gevallen "NEE". Meestal kijkt men je daarbij aan met een uitdrukking van ' wat denk je zelf?'

Kortom, het lijkt onbegonnen werk maar is vooral gebaseerd op vooroordelen. Iedereen kan communiceren. En niet iedereen hoeft een begenadigd spreker op concressen en bruiloften te worden.

Van Kansarm naar Kansrijk

​Met veel plezier heb ik dan ook vanuit burogrijs een training verzorgd om de communicatieve vaardigheden van een tiental werkloze ICT-ers een boost te geven. Heerlijk om te constateren dat de vaardigheden merkbaar verbeterd zijn aan het eind van de training.

Technisch zijn de kandidaten in dit traject bijgespijkerd op het gebied van Cloud door Cloudopleider.it. Daarmee zijn de kansen op de arbeidsmarkt significant verbeterd.

Geslaagd!

Op 8 maart j.l. hebben de deelnemers hun certificaten in ontvangst mogen nemen. En het is helemaal kicken dat inmiddels zes van de tien deelnemers een baan hebben gevonden!

Van Kansarm naar Kansrijk

Achterste rij v.l.n.r.: Arie de Bruin (Cloudopleder.it), Ernst van Dijk (deelnemer) , Ronald Taai (deelnemer), Reinoud van den Heuvel (deelnemer) en Iwan Hofstede (deelnemer). Voorste rij: Jan Langedijk (Burogrijs), Ton van Kattenbroek (Burogrijs) en Johannes Dooper (deelnemer). Op deze foto ontbreken Patrick Meijer (nieuwe baan), Egbert Smits (nieuwe baan), Ton van den Berg en Jan Peter van Harten.

​Ook geinteresseerd om jouw communicatieve vaardigheden een boost te geven? Schrijf je dan in voor de cursus Effectief Communiceren voor IT professionals.

Lees hier het hele bericht over de training "Van Kansarm naar Kansrijk".