Ben ik nou degene die zo slim is of ben jij zo dom?

Intern of extern referentiekader

Deze gevleugelde uitspraak van Louis van Gaal is inmiddels een klassieker.

In een persconferentie in stadion De Meer na afloop van de wedstrijd Ajax – NAC in 1996 wast Louis van Gaal de oren van journalisten Ted van Leeuwen en Chris van Nijnatten. Klik hier voor de video. 

More...

De video laat iemand zien die een uitgesproken mening heeft over de situatie en zich niet kan voorstellen dat iemand anders dat anders zou kunnen zien.

Een mooi voorbeeld van het metaprogramma Interne/Externe referentie.

Interne en Externe Referentie

Er zijn twee vormen Interne Referentie en Externe Referentie. Net als andere metaprogramma’s is de werking en het gebruik van dit filter over het algemeen onbewust hoewel je het effect ervan bewust kunt ervaren.

Intern referentiekader (ZELF)

Bij ZELF als referentiekader, wordt de beoordeling van een situatie, de selectie van argumenten en criteria gebaseerd op de eigen percepties, waarden, overtuigingen, etc. Dit referentiekader is gerelateerd aan zelfvertrouwen aan de gezonde kant van het spectrum en sociopathie aan de andere kant.

Als je bijvoorbeeld aan iemand de vraag stelt over de kwaliteit van het werk, dan zal iemand die ZELF als referentiekader gebruikt antwoorden: “Ik kan zien wanneer iets goed is” of “Ik weet waneer het goed is”.

Als je vervolgens vraagt hoe deze persoon zou reageren als anderen de kwaliteit maar matig zouden vinden, dan kan het antwoord iets zijn in de geest van “Dat is dan hun mening”.

Extern referentiekader (ANDER)

Bij ANDER als referentiekader, wordt de selectie van argumenten en criteria gebaseerd op percepties, waarden, overtuigingen, etc. van de ander (of ze nou werkelijkheid zijn of ingebeeld). Dit referentiekader is gerelateerd aan compassie aan de gezonde kant van het spectrum en afhankelijkheid aan de andere kant.

Als je aan iemand met ANDER als referentiekader zou vragen hoe hij of zij weet of de kwaliteit van het opgeleverde werk goed is, dan zal het antwoord kunnen zijn: “Ik maak dat op uit de reacties van de anderen” of “Zij zullen zeggen wanneer het goed is”.

Als je vervolgens vraagt “Wat als anderen vinden dat het niet goed is en jij bent het er niet mee eens?” dan zou het antwoord kunnen zijn “Ik zou me afvragen wat ik dan fout heb gedaan”.

Introvert en extravert

Dit metaprogramma moet je niet verwarren met Introvert/Extravert. Dat heeft meer te maken met de manier waarop jij jouw energie weer op pijl brengt, de batterijen weer oplaadt.

Iemand die introvert is verkiest het om alleen te zijn en rust in zichzelf te vinden. Een extravert iemand krijgt nieuwe energie van de mensen om zich heen.

Het is ironisch dat extraverte mensen vaak een intern (ZELF) referentiekader hebben en introverte mensen vaak een extern (ANDER) referentiekader.

Het is niet zwart-wit

​Iemand die beschikt over de juiste keuze en flexibiliteit met betrekking tot interne referentie of externe referentie in een bepaalde context heeft waarschijnlijk zowel het zelfvertrouwen en de mogelijkheid om rekening te houden met de gevoelens en standpunten van anderen .

​Als die flexibiliteit en het gevoel van een keuze hebben ontbreekt, dan is er vaak iets anders aan de hand. Er spelen dan mogelijk factoren die te maken hebben met eigenwaarde, zelf inzicht, bewustzijn of verwarring tussen jezelf en de ander. Het is dan effectiever om dit eerst aan te pakken.

Manager en medewerker

​In de praktijk kan het zo zijn dat de medewerker een extern referentiekader heeft (bv. een introverte ICT-er) en de manager een intern referentiekader (managers worden vaak geselecteerd op extraversie). De medewerker wil dan graag horen wat de manager van het opgeleverde werk vindt.

Als de manager zich niet kan inleveren in de medewerker, dan zal deze niet de gewenste feedback krijgen met alle consequenties voor motivatie en plezier in het werk.

Vraag:

Wat is jouw referentiekader? En in welke situaties kun je overschakelen naar de andere kant?. Ik hoor graag je reactie in het commentaarveld hieronder, alvast bedankt voor je reactie.

 


Zou je mij willen helpen door dit artikel te delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, bedankt hiervoor.

 

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: