Richtinggevers

Waar wil jij

eigenlijk naar toe?

Over Jan Langedijk

Zit jij zelf aan het roer of laat je je meevoeren op de golven?

Reageer je, of onderneem je zelf actie?

Leef je? Of overleef je?

Zelf je loopbaan vormgeven

De antwoorden op deze vragen bepalen in hoge mate iemands welbevinden en levensgeluk. Toen ik erop ging letten, trof het me dat er maar weinigen zijn die bewust richting geven aan hun leven. In 2010 ben ik daarom gestart met Richtinggevers, om mensen te helpen hun toekomst in eigen hand te nemen. Ze in staat te stellen hun eigen loopbaan vorm te geven vanuit autonomie (zelfsturing) en verbinding. Verbinding met collega's, met de organisatie waarvoor ze werken, met de maatschappij. En in verbinding met zichzelf. Met eigen wensen, karakter, talenten, mogelijkheden en kwaliteiten.

Voor ICT-ers en andere professionals

Door mijn ruime ervaring in de automatisering, richt ik mij op ICT’ers en hun leidinggevenden. Maar natuurlijk zijn ook andere professionals van harte welkom.

Energie

Ik ben mijn loopbaan gestart als technisch IT-consultant, later had ik leidinggevende functies. Geleidelijk aan werd mij duidelijk dat het samenwerken met en begeleiden van mensen mij meer energie gaf dan in mijn eentje een technisch probleem oplossen. Ik raakte gefascineerd door de manier waarop organisaties werken. Maar ook door vragen als: waarom doe je wat je doet? Wat motiveert je? Waarom werkt het ene wel en het andere niet?

Begeleiding medewerkers en organisaties

In 2007 ben ik daarom begonnen met opleidingen op het gebied van NLP, Systemisch Werk en professioneel coachen. In mijn werk begeleidde ik vervolgens medewerkers in hun loopbaan, en organisaties bij de invoering en stroomlijning van nieuwe bedrijfsprocessen. Belangrijke aandachtspunten daarbij vormden voor mij de cultuur van de organisatie enerzijds en de waarden en normen van individuele medewerkers anderzijds. Dat moet matchen, wil het werken.

Opbloeien

Ik stel mensen in staat alternatieven te overwegen. Help om de regie te nemen en van koers te veranderen. Soms een beetje, soms meer. Maar altijd is het een keerpunt. En ik vind het fantastisch als ik zie hoe mensen dan opbloeien. Dat ze uit hun overlevingsstand komen, en (weer) voluit gaan leven. Die voldoening: daar kan voor mij geen ICT-vraagstuk tegenop!

Interesse?

Ook behoefte aan nieuwe (beroeps)perspectieven? Kom vrijblijvend langs en laten we kijken hoe ik je kan helpen richting te geven. Maak wel even een afspraak. Dan maak ik tijd voor jou.

Voor meer informatie zie mijn LinkedIn profiel

Gecertificeerd:

2007 – NLP practitioner

2008 – NLP master practitioner

2011 – CMI Loopbaanprofessional

2011 – Professioneel Coach

2012 – Noloc loopbaanbegeleider

2013 – TMA professional

2013 – Internationaal erkend NLP trainer

Opleidingen:

- Basisopleiding systemisch werk

- Professioneel coach​

- Transactionele ​Analyse

- Karakterstructuren​