Job crafting hoe doe je dat?

Job crafting levert meer voldoening en resultaat.

Veel functies zijn eigenlijk erg flexibel qua invulling door het zwaartepunt te verleggen naar vaardigheden en voorkeuren van degene die de functie invult.

Door op subtiele manier jouw baan aan te passen kun je jouw talenten beter benutten waardoor je meer resultaten boekt en meer voldoening krijgt.

Het enige wat je hoeft te doen is meer aandacht besteden aan de dingen waarin je goed bent en minder aan zaken die je maar matig kunt.

 

Job crafting is simpel

Jobcrafting lijkt een simpel idee, maar de kracht zit in de mogelijkheid die je krijgt om jouw loopbaan te sturen en tegelijk je werkgever tevreden te stellen. Bijna iedere baan kan in meer of mindere mate worden ‘bijgeschaafd’ zonder raadplegen of toestemming van de leidinggevende.

 

Wat levert het op?

  • Het geeft meer voldoening bij de dingen die je doet.
  • Het levert meer energie en motivatie op.
  • Het bevordert persoonlijke groei door  vaardigheden te verbeteren
  • Maar bovenal het geeft je het stuur in handen voor jouw eigen loopbaan.

 

Vier stappen om jouw baan bij te schaven:

  1. Bepaal wat je wilt aanpassen, veranderen of bijschaven
  2. Bepaal wat dat voor jou en jouw omgeving gaat betekenen
  3. Begin met de eerste positieve acties
  4. Bepaal de voortgang, stel je acties bij en ga verder

 

Stap 1 – wat wil je aanpassen?

Inhoud. Dit gaat over de manier waarop je het werk doet, de eigen vaardigheden die je gaat gebruiken of jouw kennis om de aanpak te veranderen zodat het resultaat beter wordt. Kortom, welke sterke punten kun jij inzetten?

Relaties. Is er een andere interactie met collega’s, klanten, etc. mogelijk gedurende de uitvoering van het dagelijkse werk? Denk bijvoorbeeld aan extra klantcontact of het begeleiden van meer junior medewerkers.

Zingeving. Wat betekent jouw werk eigenlijk voor de klant. Wat is het grotere geheel? Bijvoorbeeld, als systeembeheerder van een IT afdeling van een uitgeverij kun je ‘de helpdesk bemannen’ of zorgen voor ‘continuiteit in de bedrijfsvoering waardoor honderden medewerkers hun werk kunnen doen en duizenden abonnees hun tijdschrift op tijd ontvangen’.
Veranderen van zingeving levert weliswaar geen andere invulling van het werk op maar kan wel bijdragen aan de voldoening die je uit het werk krijgt

 

Stap 2 – wat betekent dat?

Wat betekent de verandering voor de klant, jouw collega’s, jouw leidinggevende en de gehele organisatie? Bedenk dat het een kwestie is van het vinden van de win-win situatie. Dat betekend dus uitzoeken wat voor deze partijen de belangrijkste waarden zijn. Je zult merken dat over het algemeen, het resultaat telt. Hoe je het resultaat bereikt is minder belangrijk. Welke zekerheid kun jij bieden dat jouw alternatieve aanpak tot een goed resultaat leidt?

Als je geen win-win kunt bereiken, dan ga je terug naar stap 1.

 

Stap 3 – eerste acties uitzetten

Overwin jezelf en stap over je bedenkingen heen! Als je jezelf inprent dat het toch niet uitmaakt wat je doet en dat het geen zin heeft, dan krijg je gelijk!

Nu heb je de kans om iets te veranderen! Door de focus te verleggen naar de zaken die het werk voor jou aangenamer maken, kun je de veranderingen in gang zetten. Zolang ze maar een win-win opleveren.

 

Stap 4 – bijstellen

Controleer of de verandering jou datgene opleveren wat je voor ogen had en of klant en leidinggevende nog tevreden zijn. Onderzoek ook of jouw werkomgeving hierin meegaat.  Als dat allemaal klopt en jij ook tevreden bent dan kun je doorgaan op de ingeslagen weg. Zo niet dan moet je iets bijstellen.

 

Tenslotte

Verwacht niet dat je jouw baan 180 graden kunt omgooien, we hebben het over bijschaven! Job crafting doe je om jouw baan op maat te maken. Jij moet het initiatief nemen. Verwacht geen toestemming of instructies!

 


Zou je mij willen helpen door dit artikel te delen met je netwerk?

Je kunt dit doen door middel van de knoppen hieronder voor Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Op deze manier kunnen anderen ook hun voordeel doen met deze informatie, bedankt hiervoor.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: